Weeg je pony.nl

Mobiele paard en pony weegschaal

Als liefhebbers voor paarden willen we het allerbeste voor onze dieren. Een ruime en frisse stal, een goed ontwormingsschema, het beste voer, en een goede hoefsmid is een welkome gast & als het paard ziek is wordt de dierenarts erbij geroepen. Het gewicht van het paard is echter bij de meeste paardeneigenaren vaak onbekend, het gewicht van het paard speelt bij veel zaken die paardeneigenaren belangrijk vinden een grote rol.
In de dagelijkse praktijk wordt er gebruik gemaakt van diverse methodes om te proberen het gewicht van een paard vast te stellen. Varierend van het echte natte-vinger-werk tot het daadwerkelijk wegen. De praktijk wijst uit dat, naast wegen geen enkele methode dusdanig betrouwbaar is.

Bij de JOHORSE.nl Body Condition Score (BCS) kijk je alleen naar de hoeveelheid vet die je paard heeft, niet naar spieren,  vachtconditie en andere kenmerken. Zo kan hetzelfde systeem worden toegepast op alle dieren, van onbereden pony’s tot topsport paarden.

Het lichaam van het paard is erop ingesteld om in de wintermaanden magerder te worden. Hierdoor kunnen ze in het voorjaar zonder problemen  aankomen wanneer er weer overvloedig gras is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als de BCS van jouw paard door het jaar heen tussen twee en drie schommelt.